Ev Taşırken Kıyafetler Nasıl Toplanır? İşte Püf Noktaları
29 Temmuz 2019 Pazartesi
0

Ev Taşırken Kıyafetler Nasıl Toplanır? İşte Püf Noktaları

Taşınma esnasında tüm ev eşyalarını paketlemek gerçekten zor iş. İster 4-5 sokak arkaya taşının, isterseniz şehir değiştirin, isterseniz de aynı binada bir daireye taşının, kıyafetleri toplamak, paketlemek, daha sonra yeniden yerleştirmek ciddi anlamda emek ve zaman isteyen oldukça da zorlu bir süreç!

Bir evden bir diğer eve taşınma konusunda ne kadar deneyiminiz olursa olsun, paketleme işi her zaman sıkıcı bir durumdur. Bu yüzden çok tecrübeli olmanız yorulmayacağınız ve bu işe çok zaman ayırmayacağınız anlamına gelmiyor. 
Her ne kadar yeni bir eve taşınmak tazelenmek anlamına gelse de hatta sizin için  heyecanlı bir süreç olsa da,  taşınma işlemi yapılacak bir çok şeyi de beraberinde getirir. Eminim ilk etapta taşınmakta ne var ki, zaten kaba eşyaları biz taşımıyoruz, diğerleri basit işler diye düşünebilirsiniz.

Emin olun durum sizin sandığınız gibi kıyafetleri birkaç valize doldurmakla bitmiyor. Kıyafetleri taşımak için çok daha detaylı bir organizasyona ihtiyacınız olabilir. Çünkü yazlık kışlık bütün kıyafetler toparlanınca ciddi bir yük oluşturur. Ve siz, kumaşlarına zarar vermeden, kuru ve temiz bir şekilde onları yeni evinize taşıma işini en iyi şekilde organize etmek zorundasınızdır. Bunun için iyi bir planlama gerekir.

Kıyafetleri ayırma işlemi

1) Kıyafetlerinizi Bölümlere Ayırın

Taşınma işlemi sırasında ilk yapmanız gereken en önemli konuların başında iyi bir planlama gelir. Bu planlama sayesinde kıyafetlerinizi toplarken zorluk çekmezsiniz. Yapmanız gereken şey, dolaptaki bütün giysilerinizi çıkararak tek tek kategorize etmenizdir. Yaptğınız bu işlem ile işiniz çok kolaylaşır. 

Önce mevsimine göre, daha sonra ketogirilere göre yani elbise, tişört, jean şeklide sınıflandırırsanız, paketleme işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Üstelik bu işlem sadece işiniz kolaylaşmayacak, yeni taşındığınız evinize yerleşirken de sizi büyük bir zahmet ve karmaşadan kurtaracaktır. 

İlk etapta dolabınızdaki bütün giysileri tek tek çıkararak kategorize edin. Bu işe taşınmadan çok önce başlarsanız çok daha başarılı sonuç elde edebilirsiniz. Önce mevsimine göre, ardından türüne göre, hatta kumaşına göre yapacağınız sınıflandırma, paketlemede işinizi kolaylaştıracağı gibi yeni evinize yerleşirken de sizi büyük bir karmaşadan kurtaracaktır.

Eşya kolileme işlemi

2) Kıyafetlerinizi ve Mutfak Eşyalarınızı Kolileyin

Koli eşyalarınızı taşıma sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız ambalajların başında yer alır. Özellikle de kırılacak parçaları mutlaka kolilere yerleştirmeniz gerekir. Aynı şekilde kıyafetlerinizi taşımanız için de oldukça kolay bir yöntem. Fakat burada atlamamanız gereken bir konu var o da kolilerde kıyafetlerin kırışıyor olmasıdır. Ancak valizde de taşısanız illaki bu tarz sorunlarla karşılaşırsınız. 

Eşyalarınızı kolilerde saklayacağınız zaman dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise hava durumudur. Eğer taşınma döneminiz yağmurlu havalara denk geldiyse, koliler kartonlardan oluştuğu için içindeki eşyaların ıslanabilir olmasıdır. 

Kolideki bütün kıyafetlerinizin ıslanmasını engellemek için koli büyüklüğünde bir poşet kullanabilirsiniz. Koli dolduktan sonra poşetin ağzını bantlayın böylece elbiseleriniz her hava koşulunda güvende olacaktır.

Kıyafet düzenleme

3) Dolabınızdaki Fazlalıklardan Kurtulun

Taşınma döneminde sizin için en önemli avantaj şüphesiz ki gereksiz kıyafet ve eşyalarınızdan kurtulmak olacaktır. Şöyle ki bu dönemde zaten bütün eşyalarınızı çıkardığınız ve kolileme sürecinde olduğunuz için hepsini görme şansınız olacak. Çünkü dolabımızda o kadar çok eşya olabiliyor ki bazen içerisinde neler olduğunu dahi unutabiliyoruz. 

Taşınmaya hazırlandığınız ilk andan itibaren evinizde olan ve yeni eve götürmenizin hiçbir anlamı olmadığı ve hatta evinizde sadece gereksiz yer kaplayacak olan eşyaları ve kıyafetleri götürmeyin. Bazen taşınmayı eşyaları yenileme fırsatı olarakta kullanırız. Bu durumda var olan eşyalardan nasıl kurtulacağımız sorusu gelir akıllara işte eldeki üç seçenek!

Bağışlayın: 

Kullanmadığınız ve bir daha da kullanmayacak olduğunuz eşyaları, özellikle de kıyafetleri evinizde hala saklıyor olmanız hiç hoş değil. Bu hem çok bencilce bir yaklaşım hem de evde gereksiz eşyaların artmasına neden olan bir uygulama. 

Eğer bu eşyalarınız kullanılabilecek yapıda ise ve buna sizin ihtiyacınız yok ise mümkünse çevrenizde ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. Böylece sayenizde birçok ihtiyaç sahibi insan sizin sayenizde eksikleri olan giysilere, tabağa, çanağa sahip olacak. İhtiyaç sahibi insanların ihtiyacını gidermek çok güzel bir duygu. Üstelik bunu insanları incitmeden, kırmadan yapmak çok daha kolay.

Çevremizde artık hemen hemen her mahallede ihtyaç sahiplerinin alması için hazırlanan gönül panayırları mecvut. Bu sayede vermek istediğiniz ürünleri koyabilirsiniz. 

Satın:

Elinizdeki fazla eşyalardan kurtulmanın bir diğer yolu ise satmaktır. Böylece aynı zamanda da kâr elde etmiş olursunuz. Artık bu tarz 2. el ürünlerin satıldığı birçok platform mevcut ve bu uygulamaları mobil uygulamalarla dahi kolayca halledebilirsiniz. 

Satmaya taşınmaya haftalar kala başlamanız önemli hemen eşyayı satılığa çıkarmanız satılacağı anlamına gelmiyor. Eğer 2-3 hafta geçipte kimse talip olmazsa satış işi yatabilir iyi planlayın. 

Atın:

Bazen farkında bile olmadan hiç işimize yaramayacak hatta kırık dökük, yırtık, eksi püskü eşyaları veya kıyafetleri evimizde saklayabiliyoruz. Bu tarz parçalar ne sizin ne de başkasının işine yaramayacağı için bu eşyaları daha fazla evinizde tutmamalısınız. 

Yine mobilya ve beyaz eşyaların geri dönüşümü için belediyeden evsel atıkların toplanması için randevu isteyin. Birçok belediye bu eşyaları gelip alıyor. Zabıta müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz. 

Vakum poşet

4) Vakumlu Torbalar Hayatınızı Kolaylaştırır

Son zamanlarda hem evimizde mevsimlik eşyaları kaldırırken hem de taşınma işlemi sırasında vakumlu torbaların çok fazla kullanıldığını görüyoruz. Bu torbalar çok fazla yer kaplayan kazak, palto, nevresim, battaniye gibi parçaları saklamak için ideal bir seçenek. 

İster katlayın, isterseniz de düz bir şekilde büyük bir torbaya yerleştirdikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla havasını alarak vakumlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece inanılmaz bir şekilde yerde tasarruf ettiğinizi göreceksiniz. 
Koli

 5) Değerli Eşyalarınızı Yanınıza Alın

Eşya taşındıktan sonra duyduğumuz en büyük sıkıntılardan biri ne ne yazık ki değerli eşyaların yahut da evrakların kaybolmasıdır. Bence taşınırken aklınızda bulnması gereken en önemli detay bu önemli eşyaların sağlama alınmasıdır.   

Bence taşınma sırasında bu tarz önemli eşyalarınızı en yakınlarınıza (anne-baba-kardeş) ya da bankaya teslim etmelisiniz. Çünkü taşınma kargaşası içinde bu tarz eşyalar kaybolabiliyor, hatta çalınabiliyor. Hatta bazen bu tarz eşyaları elimizle kolileyip bir güzel nakliye firmasına teslim edebiliyoruz. Bunu elbette iyi niyetimizle yapıyoruz, ancak dünya ne yazık ki sadece bizim gibi iyi niyetli insanlarla dolu değil. 

Üstelik nakliye firması böyle bir sorumluluk almak zorunda değil. Çünkü içinde ne olduğunu bilmiyordum. Ben bu koliyi yerine teslim ettim, gerisi beni ilgilendirmez ya da benim bir bilgim yok diyerek işin içinden sıyrılabiliyorlar. Bu yüzden daha sonra yakınmamak için işinizi en başında garantiye almalısınız.

Ebru Ocak
Ebru Ocak seninolsun.com'da moda, stil ve giyim gibi alanlarda yazı yazmaktadır.

Yayınlanma: 29 Temmuz 2019 Pazartesi ~ 29 Temmuz 2019 Pazartesi

Bu blog yazısı için henüz yorum yapılmamış.
Yorum yazın
Değerlendirme